Johdanto:

Tämä dokumentaatio opastaa sinua poistamaan WordPress-asennuksen Plesk-hosting-paneelista. Plesk on laajalti käytetty web-hostingin hallintapaneeli, joka on suunniteltu yksinkertaistamaan verkkosivustojen ja palvelimien hallintaa. Alla olevissa vaiheissa kerrotaan, miten WordPress-sivuston asennus poistetaan Plesk-tililtäsi.

Edellytykset:

• Pääsy Plesk-hostingpaneeliin, jossa on järjestelmänvalvojan oikeudet.
  • Olemassa oleva WordPress-asennus, jonka haluat poistaa.

Vaiheittainen opas:

1. Kirjaudu sisään Plesk-hostingpaneeliin

Avaa verkkoselain ja siirry Plesk-kirjautumissivullesi. Syötä kirjautumistietosi (käyttäjätunnus ja salasana) ja napsauta "Kirjaudu sisään" -painiketta päästäksesi Plesk-tilillesi.

2. Siirry "Websites & Domains" -osioon

Kun olet kirjautunut sisään, napsauta "Websites & Domains" -välilehteä vasemmassa sivupalkissa. Tämä näyttää luettelon kaikista isännöimistäsi verkkosivustoista.

3. Etsi WordPress-asennuksesi

Etsi poistettavaan WordPress-asennukseen liittyvä verkkotunnus. Napsauta verkkotunnusta avataksesi sen asetukset.

4. Avaa "WordPress Toolkit" -laajennus

Etsi ja napsauta valitun verkkotunnuksen laajennetuista asetuksista "WordPress Toolkit" -kuvaketta. Tämä avaa WordPress Toolkit -laajennuksen, joka tarjoaa erilaisia työkaluja ja vaihtoehtoja WordPress-asennuksen hallintaan.

5. Valitse WordPress-asennuksesi

WordPress Toolkitissa näet luettelon kaikista Plesk-tiliisi liitetyistä WordPress-asennuksista. Etsi WordPress-asennus, jonka haluat poistaa, ja napsauta sen vieressä olevaa valintaruutua.

6. Poista WordPress-asennuksen asennus

Kun haluamasi WordPress-asennus on valittuna, napsauta luettelon yläreunassa olevaa "Poista"-painiketta. Esiin tulee vahvistusikkuna, jossa kysytään, haluatko varmasti poistaa valitun WordPress-asennuksen.

Jos haluat poistaa myös siihen liittyvän tietokannan ja tiedostot, varmista, että ruksit "Poista tietokanta ja tietokantakäyttäjä" ja "Poista asennushakemisto ja kaikki sen tiedostot" -valintaruudut. Jos jätät nämä valintaruudut valitsematta, tietokanta ja tiedostot säilyvät ennallaan, jolloin voit käyttää niitä myöhemmin uudelleen.

Kun olet tehnyt valintasi, napsauta "Kyllä, poista" -painiketta. Plesk poistaa tämän jälkeen WordPress-asennuksen ja poistaa siihen liittyvät tiedostot ja tietokannan (jos valittu).

7. Tarkista poisto

Kun poistoprosessi on valmis, sinut ohjataan takaisin WordPress-työkalupakettiin. Tarkista, että poistamasi WordPress-asennus ei ole enää luettelossa.

Yhteenveto:

Olet onnistuneesti poistanut WordPress-asennuksen Plesk-hostingpaneelistasi. Jos haluat asentaa WordPressin uudelleen tai luoda uuden verkkosivuston, voit käyttää WordPress Toolkit -työkalupakettia uuden asennuksen määrittämiseen. Muista aina luoda varmuuskopiot verkkosivustostasi ja sen tiedoista ennen merkittävien muutosten tekemistä, jotta voit varmistaa, että voit toipua odottamattomista ongelmista.