SPF, DKIM ja DMARC tietueiden asettaminen Pleskissä Google Workspacea varten

Tämässä tietopohja-artikkelissa opastetaan sinua määrittämään DKIM- (DomainKeys Identified Mail), DMARC- (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) ja SPF-tietueet (Sender Policy Framework) Google Workspace -tiliäsi varten Plesk-hallintapaneelissa. Näiden tietueiden oikea määrittäminen auttaa parantamaan sähköpostin toimitettavuutta, suojaamaan verkkotunnustasi väärennös- ja phishing-hyökkäyksiltä ja parantamaan verkkotunnuksesi mainetta.

Edellytykset

1. Plesk-hallintapaneelin hosting-tili.
  2. Aktiivinen Google Workspace -tilaus.
  3. Muokattu verkkotunnus, joka on lisätty Google Workspace -tilillesi.

Vaihe 1: Google Workspace DKIM-, DMARC- ja SPF-tietueiden kerääminen Ennen kuin teet muutoksia Pleskissä, sinun on hankittava tarvittavat tietueet Google Workspace -tililtäsi. Seuraa näitä Google Workspacen tukiartikkeleita hakeaksesi tietueet:

1. DKIM: https://support.google.com/a/answer/174124
  2. DMARC: https://support.google.com/a/answer/2466563
  3. SPF: https://support.google.com/a/answer/33786

Vaihe 2: Kirjaudu sisään Pleskiin Kirjaudu sisään Plesk-hallintapaneeliin tilisi tunnuksilla.

Vaihe 3: Siirry DNS-asetuksiin

1. Klikkaa Plesk-hallintapaneelissa vasemmanpuoleisessa sivupalkissa "Websites & Domains".
  2. Etsi mukautettu verkkotunnuksesi ja klikkaa sen vieressä olevaa "DNS-asetuksia" tai "DNS".

Vaihe 4: DKIM-tietueen lisääminen

1. Klikkaa "Lisää tietue" DNS-asetukset-sivulla.
  2. Valitse "TXT" tietueen tyypiksi pudotusvalikosta.
  3. Syötä DKIM-valitsin (yleensä "google") ja "_domainkey" alitunnuksiksi "Domain name" -kenttään. Esim: "google._domainkey".
  4. Kopioi ja liitä Google Workspacen tarjoama DKIM-arvo "TXT-tietue"-kenttään.
  5. Tallenna tietue napsauttamalla "OK" tai "Lisää".

Vaihe 5: DMARC-tietueen lisääminen

1. Napsauta DNS-asetukset-sivulla "Lisää tietue".
  2. Valitse "TXT" tietueen tyypiksi pudotusvalikosta.
  3. Kirjoita "_dmarc" "Domain name" -kenttään osoittaaksesi, että tämä tietue koskee pääverkkotunnusta.
  4. Kopioi ja liitä Google Workspacen tarjoama DMARC-arvo "TXT record" -kenttään. Esim: "v=DMARC1; p=none; rua=mailto:[email protected]".
  5. Klikkaa "OK" tai "Add" tallentaaksesi tietueen.

Vaihe 6: SPF-tietueen lisääminen tai päivittäminen

1. Tarkista DNS-tietueiden luettelosta, onko olemassa olevia SPF-tietueita. Nämä tietueet tunnistetaan "TXT"-tietueen tyypistä ja ne alkavat kirjaimella "v=spf1".
  2. Jos sinulla on jo SPF-tietue, napsauta sen vieressä olevaa "Muokkaa"-painiketta. Jos ei ole, napsauta "Lisää tietue" -painiketta ja valitse tietueen tyypiksi "TXT".
  3. Kirjoita "@" "Domain name" -kenttään osoittaaksesi, että tämä tietue koskee juurialuetta.
  4. Kopioi ja liitä Google Workspacen tarjoama SPF-arvo "TXT-rekisteröintikenttään". Esim: "v=spf1 include:_spf.google.com ~all". Jos muokkaat olemassa olevaa SPF-tietuetta, lisää "include:_spf.google.com" ennen olemassa olevaa "~all"- tai "-all"-mekanismia.
  5. Klikkaa "OK" tai "Add" tallentaaksesi tietueen.

Vaihe 7: DNS-tietueiden tarkistaminen

1. Kun olet lisännyt tai päivittänyt DKIM-, DMARC- ja SPF-tietueet, klikkaa "Update" tai "Apply" tallentaaksesi muutokset.
  2. Varaa jonkin verran aikaa (enintään 48 tuntia) DNS-muutosten leviämiseen internetissä.
  3. Kun leviäminen on valmis, voit tarkistaa tietueesi käyttämällä kolmannen osapuolen työkaluja, kuten:

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Googlen omia sähköpostin toimitettavuustyökaluja (https://toolbox.googleapps.com/apps/checkmx/) tietueiden tarkistamiseen.

Vaihe 8: Viimeistele Google Workspacen asetukset Kun olet onnistuneesti määrittänyt DKIM-, DMARC- ja SPF-tietueet Pleskissä, palaa takaisin Google Workspacen hallintakonsoliin viimeistelläksesi sähköpostin asetukset. Seuraa näytön ohjeita verkkotunnuksen vahvistamiseksi ja sähköpostin määrityksen viimeistelemiseksi.

Johtopäätös

Olet nyt onnistuneesti määrittänyt DKIM-, DMARC- ja SPF-tietueet Google Workspace -tilillesi Plesk-hallintapaneelin avulla.