Johdanto

Tämä tietopohja-artikkeli opastaa sinua oikeiden MX-tietueiden määrittämisessä Pleskissä, jotta Google Workspace toimii mukautetussa verkkotunnuksessasi. MX-tietueiden oikea määrittäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta sähköpostit ohjautuvat oikein Googlen sähköpostipalvelimien kautta.

Edellytykset

1. Plesk-ohjauspaneelin hosting-tili.
  2. Aktiivinen Google Workspace -tilaus.
  3. Google Workspace -tilille lisätty mukautettu verkkotunnus.

Vaihe 1: Kerää Google Workspacen MX-tietueet ennen kuin teet muutoksia Pleskissä, sinun on saatava MX-tietueet Google Workspace -tililtäsi. Googlen MX-tietueet näyttävät yleensä seuraavalta:

1. ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti: 1).
  2. ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti: 5).
  3. ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti: 5)
  4. ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti: 10)
  5. ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti: 10)

Huomaa, että Google saattaa muuttaa MX-tietueitaan tulevaisuudessa. Saat ajantasaisimmat tietueet tältä Google Workspace -tukisivulta: https://support.google.com/a/answer/174125.

Vaihe 2: Kirjaudu sisään Pleskiin

1. Kirjaudu sisään Plesk-hallintapaneeliin tilisi tunnuksilla tai asiakassivultasi.

Vaihe 3: Siirry kohtaan DNS-asetukset

1. Napsauta Plesk-hallintapaneelissa vasemmanpuoleisessa sivupalkissa kohtaa "Websites & Domains".
  2. Etsi mukautettu verkkotunnuksesi ja napsauta "DNS-settings" tai "DNS" sen vieressä.

Vaihe 4: Poista olemassa olevat MX-tietueet

1. Tarkista DNS-tietueiden luettelosta mahdolliset olemassa olevat MX-tietueet. Nämä tietueet tunnistaa niiden "MX"-tietueen tyypistä.
  2. Poista olemassa olevat MX-tietueet napsauttamalla niiden vieressä olevaa Delete-painiketta.
  3. Tallenna muutokset napsauttamalla "Update" tai "Apply".

Vaihe 5: Lisää Google Workspace MX-tietueet

1. Napsauta "Add Record" (Lisää tietue) DNS-asetukset-sivulla.
  2. Valitse "MX" tietueen tyypiksi pudotusvalikosta.
  3. Kirjoita "@" "Domain name" -kenttään osoittaaksesi, että tämä tietue koskee pääverkkotunnusta.
  4. Kopioi ja liitä ensimmäinen Google Workspace MX-tietue (ASPMX.L.GOOGLE.COM) "Mail exchange server" -kenttään.
  5. Aseta prioriteetiksi "1" ja tallenna tietue napsauttamalla "OK" tai "Add".
  6. Toista vaiheet 1-5 kaikkien muiden Google Workspace MX-tietueiden kohdalla ja varmista, että annat kullekin tietueelle oikean prioriteetin.

Vaihe 6: Tarkista MX-tietueet

1. Kun olet lisännyt kaikki Google Workspacen MX-tietueet, tallenna muutokset napsauttamalla "Update" tai "Apply".
  2. Anna DNS-muutosten leviämiseen internetissä jonkin aikaa (enintään 48 tuntia).
  3. Kun eteneminen on päättynyt, voit tarkistaa MX-tietueesi käyttämällä kolmannen osapuolen työkalua, kuten MX Toolboxia (https://mxtoolbox.com/) tai Googlen omaa MX-tietueiden tarkistustyökalua (https://toolbox.googleapps.com/apps/checkmx/).

Vaihe 7: Viimeistele Google Workspacen asetukset Kun olet onnistuneesti määrittänyt MX-tietueet Pleskissä, palaa Google Workspacen hallintakonsoliin viimeistelläksesi sähköpostin asennusprosessin. Seuraa näytön ohjeita verkkotunnuksen tarkistamiseksi ja sähköpostimäärityksen viimeistelemiseksi.

Viimeistely

Olet nyt onnistuneesti määrittänyt oikeat MX-tietueet Pleskissä Google Workspacea varten mukautetulle verkkotunnuksellesi. Näin voit käyttää Googlen sähköpostipalveluja mukautetun verkkotunnuksesi kanssa ja varmistaa sähköpostin sujuvan toimituksen ja hallinnan.