Domainiin liitettyjen yhteystietojen päivittäminen

Domainin rekisteröijä olette vastuussa siitä, että domainiin liitetyt yhteystiedot ovat ajan tasalla. Yhteystietojen päivittäminen on hyvä tehdä vähintään silloin kun domain uusitaan. Saatte meiltä muistutuksen tästä samassa yhteydessä kun muistutamme domainin uusimisesta.

Yhteystietojen muokkaaminen asiakassivujen kautta

Yhteystiedot on helppo muokata meidän asiakassivujen kautta.

1. Avaa teidän rekisteröidyt domainit. Pääset domainien hallintaan täältä.
  2. Valitse domain, jonka yhteystietoja haluat muokata ja klikkaa kolmea pistettä domainin oikeassa reunassa.
  3. Valitse "Muokkaa yhteystietoja".
  4. Tällä sivulla pääset muokkaamaan Registrant ja Technical -yhteystiedot.

Eri yhteystiedot ja niiden merkitykset

Pääset muokkaamaan kahta eri yhteystietonippua: Technical ja Registrant.

Technical

Nämä yhteystiedot kertovat, kuka hoitaa domainin tekniset seikat kuten DNS hallinnan, DNSSEC asetukset ja muut ongelmatilanteet. Normaalisti tässä tulisi olla Tuonetti:n yhteystiedot, mutta mikäli teillä on DNS hallinta siirretty ulkoiselle taholle, voitte tähän vaihtaa heidän yhteystiedot.

Registrant

Domainin rekisteröjän yhteystiedot, eli teidän yhteystiedot. Tässä tulisi lukea tarkasti teidän kaikki tarvittavat yhteystiedot. Kun nämä tiedot ovat oikein, varmistutte siitä, että saatte aina yhteydenotot domainiin liittyvissä seikoissa oikein. Toinen hyöty näiden tietojen päivittämisestä on se, että asiakkaanne saattavat haluta tarkistaa osoitteenne aitouden esimerkiksi Traficomin verkkotunnushaun kautta. Kun teidän yhteystiedot ovat oikein, annatte luotettavamman vaikutelman toiminnastanne.