WordPress asennuksen varmuuskopiointi Google Driveen

1. Mene osoitteeseen https://asiakassivut.tuonetti.fi/
  2. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksillasi
  3. Mene omiin palveluihin klikkaamalla aloitusruudussa olevaa "Palvelut" laatikkoa tai klikkaamalla yläpalkissa olevaa "Palvelut" -> "Palveluni" painiketta.
  4. Valitse webhotelli palvelu jota haluat muokata
  5. Klikkaa ruudulla olevaa "Login to Plesk Control Panel" -painiketta.

Google Drive Backup käyttöönotto

1. Hallintapaneelissa, klikkaa vasemmassa sivupalkissa olevaa "WordPress" -valikkoa.
  2. Klikkaa varmuuskopioitavan WordPress asennuksen kohdalta "Varmuuskopio / Palauta".
  3. Klikkaa uudella sivulla "Etäsäilytystilan asetukset" -painiketta.
  4. Valitse: "Google Drive Backup".
  5. Kirjaudu ohjeiden mukaan Google tilillesi.
  6. Salli "Plesk Backup" -sovelluksen hallita Google Driveäsi.
  7. Kun tulet sivulle, jonka otsikko on "Confirm Sending Data". Klikkaa alla olevaa linkkiä. Palaudut takaisin webhotellin asetuksiin.
  8. Kohdassa "Polku" voit määrittää mihin Google Drive kansioon Plesk varmuuskopioi sivusi.
  9. Lopuksi paina vielä "Käytä" ja "Ok" -painikkeita.

Varmuuskopiointisuojauksen asetukset (valinnainen, mutta suositeltava)

Voit halutessasi salata varmuuskopiosi. Salaus auttaa estämään varmuuskopioiden väärinkäytön, vaikka joku saisikin pääsyn Google Drive -tiedostoihisi.

1. Etäsäilytystilan asetukssissa, paina "Varmuuskopiointisuojauksen asetukset" -kohdan alla olevaa "Muuta" -painiketta.
  2. Ota suojaus käyttöön ja kirjoita vahva salasana. Ota salasana talteen esimerkiksi salasanamanageriin.
  3. Paina lopuksi "Käytä" ja "Ok" -painikkeita.

Manuaalinen varmuuskopiointi

1. Hallintapaneelissa, klikkaa vasemmassa sivupalkissa olevaa "WordPress" -valikkoa.
  2. Klikkaa varmuuskopioitavan WordPress asennuksen kohdalta "Varmuuskopio / Palauta".
  3. Klikkaa kohtaa "Varmuuskopioi".
  4. Kohdassa "Tallenna kohteeseen" -valitse "Google Drive".
  5. Valitse "Tyyppi" -kohdasta "Täysi" tai "Kasvava". Täysi varmuuskopio kopioi kaiken ja kasvava ottaa huomioon edellisen varmuuskopion ja tallentaa vain muuttuneet tiedot. Kasvavassa varmuuskopiossa tietokanta varmuuskopioidaan aina kokonaisuudessaan.
  6. Lopuksi klikkaa "Ok" -painiketta.
  7. Varmuuskopiointi alkaa taustalla ja sen etenemistä voi seurata "varmuuskopioinnin hallinta" -sivulla.

Ajastettu varmuuskopiointi

1. Hallintapaneelissa, klikkaa vasemmassa sivupalkissa olevaa "WordPress" -valikkoa.
  2. Klikkaa varmuuskopioitavan WordPress asennuksen kohdalta "Varmuuskopio / Palauta".
  3. Klikkaa kohtaa: "Aikataulu".
  4. Valitse: "Ota tämä varmuuskopiointitoiminto käyttöön."
  5. Valitse kuinka useasti haluat varmuuskopion otettavan.
  6. Käytä kasvavaa varmuuskopiotia, sillä se säästää tilaa ja palvelimen resursseja.
  7. Valitse ajankohta, jolloin täysi varmuuskopio otetaan.
  8. Valitse kohteeksi "Google Drive".
  9. Paina lopuksi "Käytä" ja "Ok" -painikkeita.