Ilmainen SSL-sertifikaatti

Jokaiseen Tuonetti:n webhotellipalveluun kuuluu ilmainen SSL-varmenne. SSL-varmenne aktivoidaan automaattisesti uuden webhotelli oston jälkeen käyttöönoton yhteydessä. Automaattinen käyttöönotto voi kuitenkin viedä tunnista päivään. Mikäli haluat vauhdittaa tätä prosessia, voit aktivoida sertifikaatin manuaalisesti.

Plesk kirjautuminen:

1. Mene osoitteeseen https://asiakassivut.tuonetti.fi/
  2. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksillasi
  3. Mene omiin palveluihin klikkaamalla aloitusruudussa olevaa "Palvelut" laatikkoa tai klikkaamalla yläpalkissa olevaa "Palvelut" -> "Palveluni" painiketta.
  4. Valitse webhotelli palvelu jota haluat muokata
  5. Klikkaa ruudulla olevaa "Login to Plesk Control Panel" -painiketta.

SSL/TLS-varmenteen asennus

1. Klikkaa hallintapaneelin vasemmassa reunassa olevaa "Verkkosivustot ja toimialueet" -kohtaa.
  2. Valitse toimialue, jota haluat muokata ja klikkaa "SSL/TLS-varmenteet" -painiketta kohdassa "Suojaus".
  3. Klikkaa "Hanki se ilmaiseksi" -painiketta.
  4. Uuden ikkunan avauduttua, täytä tarvittavat tiedot ohjeiden mukaisesti. Mikäli haluat suojata myös sähköpostisi SSL-varmenteella, valitse "Suojaa yleismerkin toimialue".
  5. Klikkaa "Hanki se ilmaiseksi" -painiketta ja odota. Jos et valinnut hankkia yleismerkillistä varmennetta, niin varmenne aktivoituu automaattisesti. Mikäli valitsit yleismerkilisen varmenteen, niin uusi jatka ohjeita eteenpäin.
  6. Varmenne vaatii DNS vahvistuksen, jotta yleismerkillinen varmenne voidaan myöntää. Sivu jossa lukee: "Yleismerkin SSL/TLS-varmenteen myöntäminen aloitettiin Let's Encryptistä toimialueelle..." avautuu. Odota noin 5 minuuttia ja paina "Lataa uudelleen" -painiketta.
  7. Varmenne myönnetään jos DNS tietue on päivittynyt oikein.