DNSSEC -käyttöönotto

DNSSEC -palvelu

DNSSEC parantaa tietoturvaa merkittävästi varmistamalla sen, että kukin verkkosivuille menijä löytää tiensä varmasti oikealle sivulle, eikä väärennökselle. DNSSEC on mahdollista ottaa käyttöön meidän Webhotelli -palvelun kanssa.

Plesk kirjautuminen:

1. Mene osoitteeseen https://asiakassivut.tuonetti.fi/
  2. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksillasi
  3. Mene omiin palveluihin klikkaamalla aloitusruudussa olevaa "Palvelut" laatikkoa tai klikkaamalla yläpalkissa olevaa "Palvelut" -> "Palveluni" painiketta.
  4. Valitse webhotelli palvelu jota haluat muokata
  5. Klikkaa ruudulla olevaa "Login to Plesk Control Panel" -painiketta.

DNSSEC -esivalmistelut

1. Klikkaa toimialuetta, jolle haluat aktivoida DNSSEC:in.
  2. Avautuvasta valikosta klikkaa kohtaa "DNSSEC".
  3. Klikkaa "Allekirjoita DNS-vyöhyke" -painiketta.
  4. Mikäli haluat muuttaa allekirjoitusasetuksia niin voit tehdä niin. Mikäli et ole varma mitä tehdä, niin jatka eteenpäin vakioasetuksilla.
  5. Klikkaa "Ok" -painiketta ja odota hetki, että DNS-tiedot päivitetään.
  6. Kopioi tekstilaatikosta luodut DS tiedot esimerkiksi erilliseen tekstitiedostoon.
  7. Siirry seuraavaksi takaisin toimialueen hallintaan ja "Isännöinti ja DNS" -asetuksiin. Klikkaa vielä "DNS-asetukset" -painiketta.
  8. Klikkaa "Lisää tietue" -painiketta.
  9. Vaihda tietuetyyppi: "DS".
  10. Kopioi DS-tietue kohtaan ensimmäisestä kopioimastasi rivistä "IN DS" tekstin jälkeinen numero ja kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi: "60485 5 1 2BB183AF5F22588179A53B0A98631FAD1A292118"
  11. Klikkaa "Ok"  ja toista tämä jokaiselle riville.
  12. Kun olet lisännyt kaikki DS-tietueet, paina keltaisella pohjalla olevasta bannerista "Päivitä" -nappia.

Tukipyyntö käyttöönotolle

DNSSEC käyttöönotto vaatii DS tietojen päivityksen verkkotunnusrekisteriin. Luo uusi tukipyyntö asiakaspalveluumme ja liitä tukipyyntöön kopioimasi DS tietueet. Asiakaspalvelumme aktivoi DNSSEC asetukset verkkotunnuksellesi.

Saat vahvistuksen asiakaspalvelustamme kun DNSSEC on aktivoitu onnistuneesti.

DNSSEC käyttöönotto ulkopuolisella DNS palvelulla

Mikäli haluat aktivoida DNSSEC:in käyttöön, mutta käytössäsi on jokin ulkopuolinen DNS palvelu, niin seuraa palveluntarjoajasi DNSSEC ohjeita. Kun olet päivittänyt DS tietueet DNS palveluusi niin toimita samat tietueet Tuonetti:n asiakaspalveluun ja aktivoimme ne verkkotunnusrekisteriin.